Min: €0 Max: €75

Normaliter draait een pomp voor vloerverwarming het hele jaar. Hiermee wordt voorkomen dat de pomp vast komt te staan als deze een tijd niet is gebruikt. Dat kost uiteraard onnodig veel stroom, zeker bij pompen van een paar jaar oud.

Met een pompschakelaar voorkomt u dat doordat de pomp wordt uitgeschakeld zodra de watertoevoertemperatuur lager wordt dan 35 graden. Bij een hogere temperatuur wordt de pomp weer ingeschakeld.

Buiten het stookseizoen zal de pompschakelaar de pomp 10 minuten per dag laten draaien. De temperatuur wordt dan uiteraard niet warm en er wordt koud water rondgepompt om te voorkomen dat de pomp vast komt te staan.

Ieder jaar ervaren wij bij het starten van het stookseizoen dat er pompen vast zijn komen te staan doordat men de pomp een tijd niet heeft laten draaien. De tweede  piek is als het echt koud wordt en de echte beknibbelaars pas gaan stoken en er dan achter komen dat de pomp vast staat.

De pompschakelaar is doorgaans binnen een jaar terugverdiend en daarmee een goede investering.

 

 

 


De waardering van www.viawww.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 1170 reviews. ( 31 maart 2020 )