Menu
0
Altijd persoonlijke communicatie
Vanaf 250 euro gratis bezorgd
Klanttevredenheid 9,5 uit 1500 + reviews
Artikel niet kunnen vinden? Bel of mail ons!

Help! Hoe doe ik dat?

Hoe maak ik een verbinding van ..... naar ..... ????

Er zijn heel veel mogelijkheden om van het ene leidingsysteem naar een ander systeem te gaan. Mail of bel even en we kunnen u in no time op weg helpen naar de voor u beste oplossing.

We kunnen ook complete slang op maat leveren met de koppelingen reeds geperst waarbij we de juiste overgangskoppelingen meezenden. Mail of bel even en we kunnen vaak wel een mooie oplossing verzinnen.

We proberen een ( niet uitgebreid ) overzicht te geven van de mogelijkheden:

Van koper naar koper:

Wilt u van koper naar koper dan zijn de mogelijkheden:

- solderen koper naar solderen koper

- knellen koper/cv naar knellen koper/cv

- knellen koper met koppeling binnendraad, daarop een buitendraad koppeling die op een flexibele buis wordt geperst. U heeft dan persgereedschap nodig

- knellen koper met koppeling buitendraad, daarop een binnendraad koppeling die op een flexibele buis wordt geperst. U heeft dan persgereedschap nodig

- Tectite koppelingen waarbij de koperen buis in de koppelingen wordt gestoken waarmee men koper kan verbinden of een overgang naar flexibele buis maakt.

- persen koppeling op koper ene kant, persen op flexibele buis aan de andere kant. Persgereedschap nodig.

- Persen koppeling ene kant op koper met een aansluiting/ binnendraad waar u met een flexibel systeem mee verder gaat.

- Aansluiting van een flexibele leiding op een bestaande knelkoppeling

etc etc

 

We krijgen veel vragen hoe van een bestaand flexibel systeem over te gaan naar een ander flexibel systeem. Wij vragen dan steevast waarom men dat wil. Koopt men een woning waarbij meerdere systemen door elkaar heen gebruikt zijn dan is dat meestal geen teken dat het systeem professioneel aangelegd is. Probeer daarom zoveel mogelijk het bij het bestaande systeem te houden, en werk volgens de regels.

De oorzaak dat men wil combineren is eigenlijk altijd omdat men niet over het juiste gereedschap beschikt. Het gereedschap is daarbij best kostbaar. Daarom verhuren wij vrijwel al het gangbare gereedschap dat u tegen kunt komen.  Met een goede voorbereidng kan men in een dag vele koppelingen persen dus qua huurkosten is dat beslist te overzien. Ook de DHZ-er kan met ons professionele gereedschap met een goede voorbereiding goed werk leveren. De voorbereiding is meer dan het halve werk en lees dan ook goed de beschikbare fiches welke alle gerommeerde merken online aanbieden.

De overgang van een flexibel systeem naar een ander systeem gaat vrijwel altijd met twee koppelingen.

Aan de ene klant stopt men het het huidige systeem door plaatsen van een koppeling met een binnendraad of buitendraad, en daar sluit men weer een buiten of binnendraad van het ander merk op aan.

Kijk eens bij VSH Multi Super. In sommige maten kan men dan knelkoppelingen met een binnen/buitendraad op de bestaande koppeling knellen en daar de knelkoppelingen van het andere merk op knellen. Dat is overigens niet voor alle merken geschikt.

'Lastige' overgangen zijn die van Rehau en Viega Pexfit. Van Rehau hebbn wij in de kleinere maten overgangskoppelingen ( zie huren Rehau Gereedshap ) maar bij Pexfit moet u echt het specifieke gereedschap huren. 

Ons advies is altijd bel of mail even en we helpen u snel op de goede weg. Op internet is enorm veel ter vinden maar wij beschikken over de kennis en het gereedschap om de professional én DHZ-er te helpen.

Ook voor dikwandig ijzer hebben we oplossingen.

 

 

 

 

Account aanmaken

Door een account aan te maken kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en deze volgen.

Registreren

Taal & Valuta