Menu
EUR

Uponor RTM- en schroefkoppelingen GEEN perstang benodigd

Uitleg Uponor RTM - Let op, voor deze koppelingen is geen perstang nodig

Website Uponor: klik hier

Uponor RTM- en schroefkoppelingen zijn twee soorten koppelingen die worden gebruikt in leidingsystemen voor het verbinden van buizen zonder dat er een perstang nodig is.

De RTM-koppelingen (Ring-Trek-Mof) bestaan uit drie delen: een huls, een trekring en een mof. De huls wordt om de buis geschoven en de trekring wordt over de huls geplaatst. Vervolgens wordt de mof over de buis geschoven en op de huls geplaatst. Door het aandraaien van de trekring wordt de huls tegen de buis gedrukt en ontstaat er een stevige en betrouwbare verbinding. Deze koppelingen zijn geschikt voor zowel koperen als kunststof buizen.

De schroefkoppelingen werken op een vergelijkbare manier, maar in plaats van een trekring wordt er gebruik gemaakt van een schroefdraad. De koppeling bestaat uit twee delen: een schroefhuls en een moer. De schroefhuls wordt om de buis geschoven en de moer wordt eroverheen gedraaid. Door het aandraaien van de moer wordt de schroefhuls tegen de buis gedrukt en ontstaat er een stevige verbinding. Schroefkoppelingen zijn meestal geschikt voor metalen buizen.

Beide koppelingen zijn snel en eenvoudig te installeren zonder dat er speciaal gereedschap nodig is. Ze bieden een betrouwbare verbinding die bestand is tegen hoge druk en temperatuur.Uitgebreide video klik hier


Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €250,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »