Menu
EUR
Wat is Uponor?

Wat is Uponor?

Door: O.J. Kleinbekman Reacties: 0

Uponor is een toonaangevend bedrijf op het gebied van oplossingen voor verwarming, koeling, drinkwater en infrastructuur. Het bedrijf produceert en levert systemen voor water- en energiebeheer die zorgen voor duurzame oplossingen in woningen, gebouwen en steden. Uponor is opgericht in 1918 en heeft zijn hoofdkantoor in Vantaa, Finland. Het bedrijf heeft wereldwijd meer dan 3.700 medewerkers en is actief in meer dan 100 landen.

Wat doet Uponor?

Uponor levert oplossingen voor water- en energiebeheer voor zowel residentiële als commerciële toepassingen. Het bedrijf heeft een uitgebreid assortiment producten, waaronder leidingen, fittingen, koppelingen, pompen en regeltechniek. Uponor biedt ook systeemoplossingen, zoals vloerverwarming, wandverwarming, koeling en drinkwatersystemen. Het doel van Uponor is om innovatieve en duurzame oplossingen te bieden die de kwaliteit van leven verbeteren en tegelijkertijd bijdragen aan een duurzame toekomst.

Hoe werkt Uponor?

Uponor werkt met een breed scala aan installatieoplossingen die geschikt zijn voor verschillende toepassingen en projecten. Hieronder staan enkele van de belangrijkste producten en oplossingen van Uponor:

  1. Vloerverwarmingssystemen

Vloerverwarming is een efficiënte en comfortabele manier om een huis of gebouw te verwarmen. Uponor biedt vloerverwarmingssystemen aan die zijn ontworpen voor verschillende soorten vloeren, waaronder beton, hout en tegels. Het systeem bestaat uit een buizensysteem dat onder de vloer wordt gelegd en wordt aangesloten op een verwarmingsbron, zoals een warmtepomp of cv-ketel.

  1. Wandverwarmingssystemen

Wandverwarmingssystemen zijn vergelijkbaar met vloerverwarmingssystemen, maar in plaats van buizen onder de vloer, worden de buizen in de wanden geïnstalleerd. Wandverwarming is ideaal voor kamers met hoge plafonds of waar vloerverwarming niet mogelijk is.

  1. Drinkwatersystemen

Uponor biedt drinkwatersystemen aan die zijn ontworpen om veilig en betrouwbaar drinkwater te leveren. Het systeem bestaat uit leidingen, koppelingen en fittingen die zijn gemaakt van hoogwaardige materialen die bestand zijn tegen bacteriën en schimmelvorming. Het drinkwatersysteem van Uponor is geschikt voor zowel residentiële als commerciële toepassingen.

  1. Koelsystemen

Koelsystemen worden gebruikt om gebouwen en woningen koel te houden tijdens warme zomers. Uponor biedt koelsystemen aan die werken op basis van stralingskoeling. Dit betekent dat het koelwater door het systeem stroomt en de warmte van het oppervlak absorbeert, waardoor het oppervlak koel aanvoelt.

 

Deeplink Uponor Uponor website

Kies uw taal
Kies uw valuta

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €250,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »